IMC Mensontwikkeling
Home > Programma-aanbod > Intuïtief Coachen, groep ervaren (bege)leiders

Opleiding Intuitief Coachen, groep ervaren (bege)leiders ('Intensive')

Je hebt al enige ervaring in het begeleiden en coachen van medewerkers of cliënten. Maar je wilt je grondhouding en je vaardigheden uitbouwen om meer vanuit gevoel en mededogen te leven en te werken. Je wilt een werkelijke verbinding aangaan met de ander ‘van hart tot hart’ om als coach en professional mensen te helpen bij essentiële vraagstukken over hun leven en werk.

Deze opleiding richt zich op ervaren coaches en (bege)leiders.  Wij hebben de opleiding voorheen aangeboden in een relatief korte, intensieve periode, vandaar de naam 'Intensive'. Aansluitend bij de behoefte van belangstellendenbieden bieden we de opleiding vanaf januari 2018 aan in het reguliere tempo an 8 blokken van 2 dagen. Het sfeervolle klooster Samaya in Werkhoven (Utrecht) biedt een heerlijke leeromgeving.   


 

Opleiding Intuïtief Coachen IntensiveCombinatie van Oost en West

De opleiding ‘Intuïtief coachen' onderscheidt zich door de toepassing van het Oosters mensdenken binnen coaching- en begeleidingstrajecten en richt zich op de ontwikkeling van het intuïtieve vermogen van de coach én de coachee. Bewustwording staat centraal met als uitgangspunt een holistisch mensbeeld. Reguliere methoden worden aangevuld met Oosterse werkvormen, zoals meditatie, voice-dialogueenergie-readinghealing, natuurcoaching, aura- en chakra psychologie. Uit de verschillende aangeboden werkvormen kiest de deelnemer zijn persoonlijke en unieke manier van coachen.

IMC Mensontwikkeling werkt met een unieke combinatie van Westerse en Oosterse inzichten. Waar het Westen meer naar buiten is gericht en doelen en resultaten nastreeft, staat het Oosten meer voor introspectie, waar bewuste aandacht voor de mens en voor duurzame intermenselijke verbondenheid belangrijke waarden zijn. Deze combinatie van Oost en West is de sleutel tot zelfkennis en innerlijke transformatie en biedt coaches en begeleiders een grondhouding om anderen verdiepend en professioneel te coachen of te begeleiden.
 

De opleiding 'Intuïtief Coachen' (Intensive) is een geaccrediteerde coachopleiding.

De opleiding is geaccrediteerd door de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) op Europees level EQA (European Quality Award) op het niveau van Foundation. Indien de deelnemer voldoet aan de eindcriteria ontvangt hij of zij aan het eind van de opleiding een Certificaat. 
Aan de opleiding zijn door de NOBCO 40 PE punten toegekend.

Duur van de opleiding

Acht maandeijkse blokken van twee dagen (40 dagdelen). In de zomerperiode vinden geen lessen plaats

Begeleiders:

De opleiding 'Intuïtief Coachen Intensive' voor ervaren coaches en (bege)leiders wordt begeleid door Ben Hoogenboom en Linda Doornweerd.

Ben Hoogenboom is trainer en oprichter van IMC Mensontwikkeling. Vanuit zijn bedrijfskundige achtergrond en organisatie-ervaring ontwikkelde hij zijn passie voor bewustzijnsontwikkeling en de Boeddhistische grondbeginselen binnen coaching en leiderschap. Ben is als senior practitioner coach gecertificeerd.

Linda Doornweerd is trainer en directeur van IMC Mensontwikkeling. Linda begon haar loopbaan in de jeugdhulpverlening, waar ze zowel op uitvoerend als op managementniveau werkte.  Vijftien jaar geleden maakte ze een switch naar de zakelijke dienstverlening als coach, consultant, trainer en projectleider. Diverse werkgevers, in- en externe (coach)opleidingen en haar opleiding en trainerschap bij IMC Mensontwikkeling brachten haar tot haar huidige rol, waarin zij met passie vormgeeft aan wat zij als essentiele bouwsteen ziet in ons mens-zijn en ons samen leven.    
IMC Mensontwikkeling Intuïtief Coachen, groep ervaren (bege)leiders Voor wie Wat leer je Programma-overzicht Data en locaties Kosten en voorwaarden Kennismaken Aanmelden
Brochure aanvragen » Aanmelden nieuwsbrief »
© 2018 IMC Mensontwikkeling   Hooftlaan 4, 1401 ED Bussum   disclaimer   email   webdesign