IMC Mensontwikkeling
Home > Programma-aanbod > Meer impact in een Moeilijk Gesprek

Het voeren van moeilijke gesprekken

Eendaagse training 'Meer impact in een Moeilijk Gesprek'

In deze training staat de effectiviteit van jouw communicatie én de kwaliteit van de verbinding met jouw gesprekspartner centraal. Juist in die gesprekken die je zelf als moeilijk ervaart. Je leert meer impact te hebben in zo'n gesprek. Duidelijk je boodschap over te brengen, leidend te zijn, maar ook aan te sluiten, te volgen en aandacht te hebben voor een duurzaam resultaat. 

Wat maakt een gesprek moeilijk?

Soms kijk je op tegen een gesprek. Je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven of je emotie krijgt de overhand. Je ervaart je gesprekspartner als dominant of als inflexibel. Dit komt voor bij bv beoordelingsgesprekken of onderhandelingsgesprekken, maar ook in een overleg met je team of medewerkers.
In deze training wordt je bewust van jouw eigen (non-verbale) communicatie en gedrag en het effect hiervan. Er wordt aandacht besteed aan wat er gebeurt in een gesprek en hoe jij kan zorgen voor een goede verbinding. Zowel met jezelf en jouw belangen als ook met je gesprekspartner.

Wat biedt deze training?

In deze training leer je geen pasklare trucjes, maar ontwikkel je een basishouding van binnenuit waarin je authentiek en effectief communiceert met je gesprekspartner, ook in situaties die je zelf als lastig ervaart. Daarbij leer je hoofd en hart te verbinden, wat de kwaliteit van de relatie met je gesprekspartner versterkt.
• Je leert om gemakkelijker tot de essentie van een gesprek te komen.
• Je kunt met rust uit de emotie blijven, zodat je kunt zeggen wat je over wilt brengen zonder je compassie te verliezen.
• Je bent in staat om duidelijk je grenzen aan te geven en vanuit stevigheid te communiceren.
• Je leert op verschillende niveaus het gesprek aan te gaan (inhoud, proces, relatie).
• Je wordt je bewust van jouw eigen gedrag en het effect hiervan op anderen.
• Je ontwikkelt een grotere gevoeligheid en inlevingsvermogen, waardoor je aandacht hebt of de ander nog begrijpt wat je bedoelt en of jij je gesprekspartner nog optimaal hoort en begrijpt.

Individueel begeleidingstraject

Deze training kan optioneel worden aangevuld met een individueel begeleidingsgesprek binnen 2 maanden na afloop van de trainingsdag met één van de trainers. Hiermee kan de effectiviteit van de training vergroot worden doordat de deelnemer verder begeleid wordt in het toepassen van het geleerde in het werkveld. 

Kosten:

De kosten voor de training bedragen € 645,= excl BTW. Inclusief lesmateriaal, lunch, koffie en thee.
De kosten voor een aanvullend persoonlijk begeleidingsgesprek bedragen per sesie € 250,= excl BTW.
 
 
IMC Mensontwikkeling Meer impact in een Moeilijk Gesprek Voor wie Data en locaties Aanmelden
Brochure aanvragen » Aanmelden nieuwsbrief »
© 2019 IMC Mensontwikkeling   Hooftlaan 4, 1401 ED Bussum   disclaimer   email   webdesign