IMC Mensontwikkeling
Home > Programma-aanbod > Hoofdopleiding intuitief coachen

Opleiding Intuïtief Coachen

Je wilt op een professionele manier, vanuit je gevoel, mensen coachen of begeleiden?  Je wilt een werkelijke verbinding aangaan met de ander ‘van hart tot hart’ om mensen te helpen bij essentiële vraagstukken over hun leven en werk?
Nieuwe coachopleidingen beginnen in voor- en najaar in Werkhoven (Utrecht), Westelbeers (Brabant) en Hilversum (Noord-Holland).


Combinatie van Oost en West

De opleiding ‘Intuïtief coachen’ onderscheidt zich door de toepassing van het Oosters mensdenken binnen coachingen en richt zich op de ontwikkeling en de inzet van het empatische en intuïtieve vermogen van de coach. Bewustwording staat centraal met als uitgangspunt een holistisch mensbeeld.
Reguliere coachtechnieken worden aangevuld met Oosterse werkvormen, zoals meditatie, voice-dialogue, energie-reading, healing, aura- en chakra psychologie. Uit de verschillende aangeboden werkvormen kiest de deelnemer zijn persoonlijke en unieke manier van coachen.

IMC Mensontwikkeling werkt met een bijzondere combinatie van Westerse en Oosterse denkwijzen binnen het vakgebied van coaching, communicatie en leiderschap. Hiermee geven wij ruimte aan onze wezenlijke kern en passie binnen de complexiteit van ons westerse bestaan. We laten ons daarbij inspireren door de levensvisie van bewuste aanwezigheid
in ons denken en handelen en een oprecht mededogen voor mens en natuur.


De opleiding 'Intuitief Coachen' is een geaccrediteerde coachopleiding.

De NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) heeft de opleiding 'Intuitief Coachen' geaccrediteerd op Europees level EQA (European Quality Award) op het niveau van Foundation. Indien de deelnemer voldoet aan de eindcriteria ontvangt hij of zij aan het eind van de opleiding een Certificaat.

Het Certificaat van een geaccrediteerde opleiding vergemakkelijkt het proces van individuele accreditatie. 
Wil je hier meer over weten, klik dan hier 

Aan de opleiding zijn door de NOBCO 120 PE Vignet uren toegekend.


'Opleiding Intuitief Coachen', groep ervaren (bege)leiders 

De opleiding Intuitief Coachen richt zich  op ervaren coaches en begeleiders, die vanuit persoonlijk leiderschap zichzelf verder willen ontwikkelen als coach of begeleider.  De groep bestaat uitsluitend uit deelnemers zijn die al ervaring hebben met coachen of begeleiden en zich willen ontwikkelen in het faciliteren en versterken van het innerlijk leiderschap van hun gesprekspartner. 
Inhoudelijk zijn beide opleidingen gelijk, ervaren (bege)leiders kunnen ook instromen in de andere groepen. Meer weten? Klik hier 


Duur van de opleidingen

De opleiding 'Intuitief Coachen' in Werkhoven (bij Utrecht) of Westelbeers, bestaat uit 8 blokken van elk 2 dagen (in totaal 40 dagdelen), verbonden door tussenliggende activiteiten en opdrachten. 

De totale studiebelasting bedraagt ca. 360 uur: lesuren, tussentijdse intervisie, leeswerk, het beantwoorden van reflectievragen, huiswerk, thuiscoaching, eindverslagen en een eindgesprek. 

 

  

 

IMC Mensontwikkeling Hoofdopleiding Intuïtief Coachen Voor wie Wat leer je Programma-overzicht Data en locaties Kosten en voorwaarden Kennismaken Aanmelden Reacties van cursisten
Brochure aanvragen » Aanmelden nieuwsbrief »
© 2019 IMC Mensontwikkeling   Hooftlaan 4, 1401 ED Bussum   disclaimer   email   webdesign