IMC Mensontwikkeling
Home > Programma-aanbod > Coachen met de natuur

Coachen met de Natuur


Of we ons er bewust van zijn of niet, de natuur en daarmee de aarde is een groot systeem, waar wij mensen deel van uitmaken. Coachen met de Natuur gaat over het opnieuw verbonden zijn met dit grotere geheel. Het besef dat alles een spiegel is. Dat jij en de wereld één zijn. Verbonden.

Een alerte coach kan dit inzetten, doordat alles wat er tijdens een sessie gebeurt, een weerspiegeling is van de coachee en zijn of haar groeiproces. Zo worden innerlijke obstakels in de buitenwereld vormgegeven door obstakels op het pad, bijvoorbeeld een omgevallen boom. Hoe gaat de coachee hiermee aan de slag? Wat komt hij tegen als hij realiseert dat deze boom symbool staat voor zijn innerlijke obstakels?

Zo binnen,  zo buiten. En ook: zo buiten zo binnen. De natuur als één grote hulpbron, waarbij elke manifestatie, beweging, iedere boom of plant, elk dier zijn eigen boodschap brengt. Waarom kom je steeds het konijn tegen of hoor je de buizerd roepen? Wat betekent dit voor de coachee en zijn verhaal? Of wat is de betekenis van de boom, waar je coachee bij stil blijft staan? 


Verdieping

Door je op een dieper niveau te verbinden met jezelf, de natuur en de coachee, ben je in staat om spiegels te zien en te ervaren.
Vanuit intuïtie kun je contact maken met de oneindige wijsheid van de natuur en ga je samen met je coachee op zoek naar de betekenis hiervan voor zijn of haar coachvraag.

Wil je graag opnieuw verbinden met de natuur en wil je leren hoe je deze verbinding kan gebruiken in het coachen? Ga dan  mee op ontdekkingsreis in de natuur! 
 

Programma

♦ Wat is een natuurcoach? Sjamaan, coach of healer?  ♦ Werken vanuit het verlangen tot groei, de leervraag als leidraad ♦ Principes en aannames binnen natuurcoaching ♦ Krachtdieren ♦ Bomen en hun omgeving ♦ Systemen ♦ energiewerk ♦ Werken met de omgeging: waar ligt het antwoord? ♦ Volgen en leiden.

Sander Wisse zal je deze twee dagen begeleiden in het (laten) ervaren welke mogelijkheden er zijn om de natuur in te zetten bij coachvragen. Als je voorafgaand aan de training wilt overleggen of deze training aansluit bij jouw leerbehoefte, kun je Sander bellen op 06 28036019.

 

Kosten en voorwaarden 

Jouw investering voor deze tweedaagse training is € 499,-  exclusief 21% BTW.  
Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch op beide dagen, diner en avondprogramma op de eerste dag, overnachting en ontbijt tussen beide trainingsdagen.

Je kunt je inschrijven via de knop 'Aanmelden' (links op deze pagina).
Je aanmelding is definitief nadat deze door IMC Mensontwikkeling schriftelijk is bevestigd.
IMC Mensontwikkeling Coachen met de natuur Voor wie Data en locaties Aanmelden Reacties van cursisten
Brochure aanvragen » Aanmelden nieuwsbrief »
© 2019 IMC Mensontwikkeling   Hooftlaan 4, 1401 ED Bussum   disclaimer   email   webdesign