IMC Mensontwikkeling
Home > Literatuur en Inspiratie > Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling

Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling

Beter functioneren - Geert Haentje

Hans (ervaren manager) coacht Heleen (beginnend leidinggevende) en Adriaan (medewerker) in het voeren van functioneringsgesprekken. Ze leren hoe ze mensen op de juiste wijze over hun prestaties informeren, en hoe ze mensen begeleiden in hun ontwikkeling. Ze krijgen tips en inzichten om ervoor te zorgen dat een functioneringsgesprek zinvol en effectief is. Op een prettig leesbare manier komen alle principes aan bod die chef én medewerker moeten kennen om met behulp van functioneringsgesprekken succesvol resultaatgericht te werken.

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Beter functioneren - Geert Haentje

Bezieling en kwaliteit in organisaties - Daniel Ofman

In dit boek beschrijft Daniel Ofman hoe met behulp van kernkwadranten een analyse en beschrijving gemaakt kan worden van personen en organisaties en hoe op basis hiervan het scheppend vermogen vergroot kan worden. Dat vraagt om een respectvolle benadering, gericht op gezonde groei, met aandacht voor relaties en verbindingen op alle niveaus. Het herkennen en ontwikkelen van kernkwaliteiten is daarbij een hulpmiddel, dat inmiddels bewezen heeft echt te werken.

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Bezieling en kwaliteit in organisaties - Daniel Ofman

De pijnparadox - Rob van Boven

Zelfmanagement vereist zelfinzicht. Iedereen heeft een visie van zichzelf. Onze overtuigingen over wie we zijn, wat anderen voor ons betekenen en wat we van het leven verwachten, vormen als het ware onze handleiding voor de manier waarop we met onszelf omgaan en ons leven inrichten. Wanneer we herhaaldeijk niet daar komen waar we heen willen, hapert er wellicht iets aan deze handleiding.
Psycholoog en psychotherapeut Rob van Boven verdiept zich al vijfentwintig jaar in het hoe en waarom van het fascinerende krachtenspel in de menselijke geest.

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - De pijnparadox - Rob van Boven

De stilte spreekt - Eckhart Tolle

Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf. Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld. Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte. Dat is het ik bena dat dieper gaat dan naam en vorm.' In korte, indringende teksten laat Eckhart Tolle druppels waarheid en wijsheid in onze ziel vallen. Als we stil kunnen zijn, kunnen we deze stem, de stem van de stilte horen.

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - De stilte spreekt - Eckhart Tolle

De zeven spirituele wetten van succes - Deepak Chopra

In de zeven spirituele wetten van succes put Deepak Chopra uit zijn rijke kennisbron en formuleert hij zeven krachtige principes die door iedereen eenvoudig toegepast kunnen worden om in alle gebieden van het leven succes te boeken. Deepak Chopra is in alternatieve kringen een wereldwijd bekende Indiaas-Amerikaanse arts die moderne psychosomatische inzichten wil integreren in moderne fysica, New Age-spiritualiteit en Oosterse tradities.

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - De zeven spirituele wetten van succes - Deepak Chopra

Het geheim van de mooiste werkdag

Dit boek gaat over Tom, logistiek manager bij een grote organisatie. Iedereen die met organisaties te maken heeft zal zich moeiteloos kunnen herkennen in de problemen en frustraties van Tom, en zich gesteund en geïnspireerd voelen door de inzichten die Tom gaandeweg opdoet. Zet ook stappen voor jouw mooiste werkdag!

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Het geheim van de mooiste werkdag

Het geheim van de mooiste werkdag (ebook)

Dit boek gaat over Tom, logistiek manager bij een grote organisatie. Iedereen die met organisaties te maken heeft zal zich moeiteloos kunnen herkennen in de problemen en frustraties van Tom, en zich gesteund en geïnspireerd voelen door de inzichten die Tom gaandeweg opdoet. Zet ook stappen voor jouw mooiste werkdag!

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Het geheim van de mooiste werkdag (ebook)

Het geluk in jezelf - Deepak Chopra

Dit boek geeft antwoorden op de altijd actuele vraag: hoe word ik gelukkig?
Het vinden van geluk is het belangrijkste levensdoel van de mens, maar dat is nog niet zo eenvoudig te realiseren. We streven materiële zaken na, zoals een groter huis, een mooiere auto of luxe-artikelen. We zijn op zoek naar een goede relatie, naar veiligheid en waardering. We willen vrij en creatief in het leven kunnen staan. Sommige mensen zoeken naar rijkdom of macht, anderen naar roem.bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Het geluk in jezelf - Deepak Chopra

Het grote boek van Levenskunst - Grun & A. Grun

Of we werkelijk gelukkig worden hangt van onszelf af Is leven dus een kunst en kun je die leren? Anselm Grün antwoordt volmondig ja op die vraag. Hij put zijn levenslessen uit de oude spirituele traditie waarin hij als kloosterling staat. Grün heeft ontdekt dat druk en dwang niets opleveren. Wie zichzelf en het leven overvraagt, staat zichzelf in de weg. Maar wie goed met zichzelf omgaat, is al op de goede weg. Waar komt het dan op aan? Werk aan je zwakheden, maar raak er niet door geobsedeerd.bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Het grote boek van Levenskunst - Grun & A. Grun

Ik (k)en mijn ikken - Karin Brugman

In Ik (k)en mijn ikken nodigen de auteurs je uit eens op een andere manier naar jezelf te kijken, en jezelf te beschouwen als een persoon die niet uit één maar uit een heleboel ikken bestaat. Je hebt verschillende kanten, delen of subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten. Het is leuk om zo naar jezelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo wordt het helder waarom sommige mensen je meteen aantrekken en andere juist niet. En het wordt makkelijker te begrijpen waarom je soms dingen doet, zelfs als dat niet is wat je wilt doen.

Ik (k)en mijn ikken is geschreven voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en voor degenen die kennis willen maken met Voice Dialogue.

- Voor iedereen die zichzelf écht wil leren kennen
- Hét handboek over Voice Dialogue, geschreven door de experts op dit gebied
- Met veel herkenbare voorbeelden, dialogen en cartoons

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Ik (k)en mijn ikken - Karin Brugman

Ik BEN niet alleen op de wereld - Ben Steenstra & Wassili Zafiris

Wat doet u als u niet lekker in uw vel zit? Hoe leidt u een onderneming?
Wat doet u als u meer wilt dan 'alleen' geld verdienen?
Entrepreneur Ben Steenstra begon zes jaar geleden samen met coach Wassili Zafiris de zoektocht naar zichzelf en veranderde van een 'reclamelul' in een betekenisvol ondernemer. Openhartig en meeslepend beschrijft Ben het verloop van zijn transformatie; de weerstand, blunders, geboekte successen, provocerende coachsessies en confrontaties met zichzelf en zijn medewerkers.

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Ik BEN niet alleen op de wereld - Ben Steenstra & Wassili Zafiris

Liefde in Wonderland - R. Boswijk-Hummel

Liefde in Wonderland: een licht ironische titel voor een boek waarin serieus wordt ingegaan op de relatie tussen cliënt en (alternatieve) hulpverlener. Wonderland, omdat een cliënt zich in de wereld van (alternatieve) geneeswijzen, psychotherapie, spirituele ontwikkeling, astrologie, healing en dergelijke vaak totaal overdonderd voelt. Liefde, omdat de relatie tussen cliënt en hulpverlener vaak allerlei gradaties en kenmerken vertoont van liefde of verliefdheid, zoals bewondering en afhankelijkheid. Deze gevoelens ontstaan op grond van overdracht, maar slaan soms om in teleurstelling en vijandelijkheid, met verwarrende tot pijnlijke misverstanden tot gevolg. Zich baserend op ongeveer dertig jaar ervaring als cliënt en therapeut, beschrijft Riekje Boswijk in dit boek het aandeel van zowel de cliënt als de hulpverlener aan dergelijke verwarringen. Het boek is verhelderend voor cliënten, patiënten, leerlingen of cursisten, en onontbeerlijk voor (alternatieve) hulpverleners en hulpverleners-in-opleiding. Omdat overdracht voorkomt in iedere relatie waarin sprake is van hiërarchie en/of affectie, is deze informatie ook direct van toepassing op werk-, onderwijs-, liefdes- en ouder-kindrelaties.

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Liefde in Wonderland -  R. Boswijk-Hummel

Luister alsjeblieft - Hans Stolp en Hans Wagenmakers

Leren communiceren met de ander: het bepaalt of we eenzaam zijn of niet. Het bepaalt of we de ander kunnen helpen of niet. Het bepaalt ons geluk, onze levensvreugde, onze innerlijke vrede. We mogen rustig stellen dat we een leven lang nodig hebben om te leren luisteren en dat we alle lessen van het leven nodig hebben om onszelf waarachtig uit te leren spreken. In dit boek gaat het over die levenslessen en over de inzichten die ons behulpzaam kunnen zijn bij onze groei in communicatie. Er zijn tien oude, verrassend moderne wetten die de basis zijn van ons vermogen tot communicatie. Luister alsjeblieft! gaat over de vraag hoe we die wetten kunnen toepassen en hoe we duidelijker, directer en eerlijker kunnen communiceren.bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Luister alsjeblieft - Hans Stolp en Hans Wagenmakers

Word Wakker ..en trek je schoenen uit - Ben Hoogenboom

'Er gebeurt iets bijzonders in de verbinding van hart tot hart' Ben Hoogenboom beschrijft in dit boekje zijn ervaring als coach en begeleider in zijn zoektocht naar persoonlijke en spirituele verbindingen.
In deze zoektocht klinkt het verlangen van elk mens door om in het hart geraakt te willen worden. Dit vraagt om 'wakker' te worden en ten diepste de verbinding aan te durven gaan met jezelf en met de ander. Hiervoor is moed nodig. Maar vooral ook om kwetsbaar te durven zijn en een diep vertrouwen te hebben in het leven.

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Word Wakker ..en trek je schoenen uit - Ben Hoogenboom

Zonder grenzen - Ken Wilber

Ken Wilber wordt momenteel in Amerika beschouwd als een van de belangrijkste New Age schrijvers. Hij is de hoofdredacteur van het toonaangevende tijdschrift Re-vision en publiceerde meer dan tien boeken waaronder Overgave en strijd en De eenvoud van zijn.
In Zonder Grenzen geeft hij duidelijk de lijn aan van de persoonlijke transformatie die door de verschillende vormen van psychotherapie en meditatieve tradities wordt nagevolgd. Hij laat zien hoe al deze verschillende vormen van bewustzijnsontwikkleing.

bestellen »
Inspirerende boeken - Persoonlijke ontwikkeling - Zonder grenzen - Ken Wilber

Overige categoriën:

Boeddhisme en Zen
Coaching
Meditatie
Aura's en chakra's
Voice Dialogue, NLP en energie-opstellingen
Persoonlijke ontwikkeling
Spiritualiteit
IMC Mensontwikkeling
Brochure aanvragen » Aanmelden nieuwsbrief »
© 2019 IMC Mensontwikkeling   Hooftlaan 4, 1401 ED Bussum   disclaimer   email   webdesign