IMC Mensontwikkeling
Home > Literatuur en Inspiratie > Inspirerende boeken - Boeddhisme en Zen

Inspirerende boeken - Boeddhisme en Zen

De monnik die zijn ferrari verkocht

Dit is het verhaal van Julian Mantle, een geslaagd advocaat, die door zijn enerverende maar onevenwichtige leven een bijna noodlottige hartaanval krijgt. Geconfronteerd met zijn fysieke broosheid maakt Julian een spirituele crisis door die hem noopt op zoek te gaan naar de antwoorden op de grote vragen van het leven. Hij besluit radicaal te breken met zijn luxe maar oppervlakkige bestaan en waagt zich op een buitengewone odyssee naar een eeuwenoude cultuur in de Himalaya. Daar vindt hij een krachtig systeem dat de mens in staat stelt om de potentie van geest, lichaam en ziel ten volle te ontplooien en intenser, gelukkiger en harmonieuzer te leven.
Zo werd De monnik die zijn Ferrari verkocht tot een inspirerende fabel, waarin de tijdloze spirituele wijsheid van het Oosten wordt vermengd met de messcherpe zakelijkheid van het Westen. Een boek dat de lezer stap voor stap de weg wijst naar een leven met meer moed, evenwicht, vreugde en innerlijke rijkdom.

bestellen »
Inspirerende boeken - Boeddhisme en Zen - De monnik die zijn ferrari verkocht

De Zen van het leven -Jos Stollman

Dit boek nodigt u uit om uw eigen Zen-weg te gaan en steeds nieuwe aspecten van De Zen van het leven te ontdekken. Het is een erg aantrekkelijk beginnersboek, maar reikt tegelijk daar ver voorbij. Zo vormt het een bron van inspiratie en verdieping voor wie al langer Zen beoegent, en in feite voor iedereen die zoekt naar de zin van het leven. Het laat ook verrassende verbanden zien met de christelijke traditie.

bestellen »
Inspirerende boeken - Boeddhisme en Zen - De Zen van het leven -Jos Stollman

Hara - K. von Durckheim

Het dragende midden van de mens
Hara is Japans voor 'buik', in de betekenis van het 'juiste zwaartepunt', de oorspronkelijke eenheid van het leven. Dit midden biedt de mens de ware eenheid van lichaam, ziel en geest. Alleen met Hara (her)vindt de mens zijn juiste gestalte in houding, adem, spanning en ontspanning. Door in Hara af te dalen zijn we verbonden met de aarde, maar tegelijk met het Zijn boven tijd en ruimte. We leven uit Hara en beleven hierin onze stilte, kracht en vervulling.bestellen »
Inspirerende boeken - Boeddhisme en Zen - Hara - K. von Durckheim

Leven in aandacht - Thich Nhat Hanh

In dit boek bespreekt Thich Nhat Hanh het onderricht van de Boeddha over de wijze waarop men de aandacht op het lichaam, de gevoelens, de gesteldheid van de geest en de objecten van de geest gevestigd kan houden, opdat het leven ieder ogenblik volkomen, vrij en vreugdevol zou kunnen zijn.

Leven in aandacht bevat naast een nieuwe vertaling van het bekende Satipatthana-Soetra en Thay's eigentijds commentaar daarop, tevens vertalingen van twee andere in dit verband belangrijke teksten.bestellen »
Inspirerende boeken - Boeddhisme en Zen - Leven in aandacht - Thich Nhat Hanh

Meer dan een mens kan doen - Ton Lathouwers

De zentoespraken (teisho's) van de Nederlandse zenleraar Ton lathouwers staan als een monument in de herinnering van ieder die ze bijgewoond heeft. Wie Ton Lathouwers hoort spreken, is meteen thuis. Hij biedt aanknopingspunten met inzichten die vaak al in ons rondwoelen, die we aanvoelen en bevroeden, maar die we nog nooit zó hebben horen zeggen. Als geen ander weet Ton Lathouwers dat elk spreken echter hooguit een vinger kan zijn die wijst naar de maan. Toch schept hij met zijn zentoespraken voor velen een zeldzame, niet eerder ervaren duidelijkheid, die hij van hart tot hart aanreikt.

bestellen »
Inspirerende boeken - Boeddhisme en Zen - Meer dan een mens kan doen - Ton Lathouwers

Zen Hart, Zen Geest - A. Samy

Aan de hand van de bespreking van een reeks koams weet de markante Indiase leraar AMA Samy in Zen Hart, Zen Geest de schijnbare kloof tussen de spiritualiteit van zen en het christendom te overbruggen. Zoals in zijn eerder verschenen Waarom kwam Bodhidharma naar het Westen? laat hij ook in dit boek zien stevig geworteld te zijn in beide tradities en in staat door te dringen tot de essentie van het 'zoeken naar het Oorspronkelijke Gelaat'.
Met een wijds palet van klassieke leerverhalen uit de Japanse zentraditie en bespiegelingen van christelijke en eigentijdse westerse auteurs schetst hij op indrukwekkende wijze de onontkoombaarheid van het menselijk zoeken.

bestellen »
Inspirerende boeken - Boeddhisme en Zen - Zen Hart, Zen Geest - A. Samy

Zenmeester Jezus - Jos Stollman

In dit boek geeft os Stollman een nieuwe vertaling en een nieuwe, gedurfde interpretatie van het Thomas-evangelie:

  • Er bestaat wel degelijk een samenhang tussen de uitspraken van Jezus in dit evangelie.
  • We ontmoeten een Jezus die geen goddelijke verlosser is, maar een Zenmeester ávant la lettre', die zelf de mystieke weg gegaan is.
  • Bij elke uitspraak wordt een meditatieve oefening gegeven, die de brug slaat naar een praktische beleving van spiritualiteit.


bestellen »
Inspirerende boeken - Boeddhisme en Zen - Zenmeester Jezus - Jos Stollman

Overige categoriën:

Boeddhisme en Zen
Coaching
Meditatie
Aura's en chakra's
Voice Dialogue, NLP en energie-opstellingen
Persoonlijke ontwikkeling
Spiritualiteit
IMC Mensontwikkeling
Brochure aanvragen » Aanmelden nieuwsbrief »
© 2019 IMC Mensontwikkeling   Hooftlaan 4, 1401 ED Bussum   disclaimer   email   webdesign