IMC Mensontwikkeling
Home > Blogs > Vertraging

Inspiratie blogs

Linda Doornweerd Linda Doornweerd is directeur van IMC Mensontwikkeling en begeleidt daarnaast verschillende trainingen. In haar blogs vertelt ze open over haar persoonlijke belevingen.
Ben HoogenboomBen Hoogenboom richtte IMC Mensontwikkeling op in 1997 en droeg zijn geesteskind in 2015 over aan Linda. Hij is actief als coach en trainer en schrijft met passie korte anekdotes.

Vertraging

De zomer is net even anders dan de andere seioenen. Of het nu zonnig is, bewolkt of winderig, ik ervaar onmiskenbaar de zomer. Het dagelijks ritme vertraagt omdat ik zelf vakantie heb, of omdat anderen op vakantie zijn. Omdat de dagen langer zijn, de natuur me onbekommerd groeiend en bloeiend tegemoet treedt, ik buiten kan zitten, eten, spelen, lezen. Ik maak meer praatjes met buren, of zomaar met mensen die we toevallig tegenkomen. Of ik ben stil. Er lijkt net wat meer tijd en ruimte te zijn voor dit alles.
Heerlijk, de dagen dat ik niet veel hoef te doen en mee mag deinen met wat zich aandient, me niet al te veel bezig hoef te houden met dagelijkse drukte.  

Soms valt er dan ineens een kwartje. Als ik vertraag, de snelheid van mijn gedachten vermindert, dan kan er opeens dat moment van inzicht zijn, of nieuwe ideeën. Alsof op een dieper, minder bewust  niveau werk gedaan wordt, waar ik me van bewust wordt nu er tijd en ruimte is. Soms merk ik letterlijk: ja, eigenlijk wist ik het al, maar nu weet ik het zeker. Ook al lijkt het spannend en uitdagend.
Het is geen toeval dat ik twee jaar geleden in de zomer besloot om IMC Mensontwikkeling over te nemen. 

Hoe ziet 'vertragen' er voor jou uit? Wat merk jij, als je luistert naar je hart? 

Als het om werk gaat, merk je misschien: eigenlijk heb ik zoveel bagage, weet en kan ik zo veel, ik hoef niet te blijven in de - veilige?- omgeving waar ik nu ben, ik hoef nu geen - veilige? - opleiding te gaan doen. Ik mag gaan doen, gaan neerzetten wat ik eigenlijk al lang wilde. Vorm geven aan wat van waarde voelt, misschien dat waarmee ik wil bijdragen aan mijn omgeving, aan de wereld. Hoe spannend ook, het is tijd. 

Wat je ook van plan bent, wie je ook bent, we wensen je een fijne zomer en inspiratie om vanuit jouw diepere bron te zijn en te doen.

 

Alle blogs:

Een nieuw seizoen
Vertraging
Wie ben ik?
Basalt blog
Een onmogelijke vraag...
Boeddha beeldje
Kwetsbaarheid
Laat maar los!
Met pakjes behangen....
Je bent welkom!
Wat geweldig! Ik ben Coach!
Je mag zijn wie je bent
Luister de ander tot leven
Daar word je stil van...
Een knagend gevoel naar meer....
Gestolde woorden
Ik heb vertrouwen in jou
Een en al oor
Authentiek Zijn in communicatie
Klank en Stilte
Wie wil er niet uniek zijn?
Wat bezielt je om coach te willen zijn?
Ja, ik heb iets met kloosters....

IMC Mensontwikkeling
Brochure aanvragen » Aanmelden nieuwsbrief »
© 2019 IMC Mensontwikkeling   Hooftlaan 4, 1401 ED Bussum   disclaimer   email   webdesign