IMC Mensontwikkeling
Home > Blogs > Boeddha beeldje

Inspiratie blogs

Linda Doornweerd Linda Doornweerd is directeur van IMC Mensontwikkeling en begeleidt daarnaast verschillende trainingen. In haar blogs vertelt ze open over haar persoonlijke belevingen.
Ben HoogenboomBen Hoogenboom richtte IMC Mensontwikkeling op in 1997 en droeg zijn geesteskind in 2015 over aan Linda. Hij is actief als coach en trainer en schrijft met passie korte anekdotes.

Boeddha beeldje


Wie kent ze niet. De Boeddhabeeldjes in allerlei soorten en maten. Van een sereen mediterende Boeddha tot een lachende dikbuikige Boeddha. Misschien heb je er ooit zelf een gekregen of heb je zelf een beeldje gekocht dat je aansprak of waar je door geraakt was. 
Ogenschijnlijk zijn het natuurlijk gewone stenen of plastic voorwerpen. Een simpele afbeelding. Toch zetten we ze op een prominente plek in ons huis bij andere voorwerpen die voor ons belangrijk zijn. We gebruiken ze als een talisman in de auto of geven ze een sfeervolle plaats in de tuin.  
Wat maakt het boeddha beeldje toch zo bijzonder?  
Ten diepste gaat het boeddha beeld over ons zelf. Het staat symbool voor het verlangen naar een diepere bron. De stilte in onszelf en een diepere mystieke of spirituele verbinding met ons zelf. Het staat voor het leven in het nu. Het gaat niet zozeer om religie of om de Boeddhistische overtuigingen, maar om een spirituele kant in ons die we diep van binnen wel voelen en ervaren maar ook bijna als iets onbereikbaars hebben weggezet. 
Opgesloten in de hectiek van ons leven, de stress van ons westerse bestaan, menen we geen tijd te hebben om de verbinding met onszelf aan te gaan. We zitten in een vicieuze cirkel, een draaimolen waar we maar moeilijk uit kunnen komen. ‘We hebben geen tijd’ zeggen we tegen onszelf, maar ergens aan de horizon gloort de Boeddha. Aan de horizon gloort het verlangen om naar onszelf toe te gaan.
Het boeddha beeld is een symbool dat we koesteren als een houvast. Als een anker dat ons helpt om in barre tijden overeind te blijven en te vertrouwen op de spirituele kracht in onszelf. We kunnen er naar kijken en er moed uit putten. Ooit overwinnen we de angst om naar onszelf toe te gaan. Ooit hebben we tijd om onszelf te ontmoeten en misschien ook een beetje Boeddha te worden.

IMC Mensontwikkeling: Programma voor persoonlijke én professionele groei.

Alle blogs:

Een nieuw seizoen
Vertraging
Wie ben ik?
Basalt blog
Een onmogelijke vraag...
Boeddha beeldje
Kwetsbaarheid
Laat maar los!
Met pakjes behangen....
Je bent welkom!
Wat geweldig! Ik ben Coach!
Je mag zijn wie je bent
Luister de ander tot leven
Daar word je stil van...
Een knagend gevoel naar meer....
Gestolde woorden
Ik heb vertrouwen in jou
Een en al oor
Authentiek Zijn in communicatie
Klank en Stilte
Wie wil er niet uniek zijn?
Wat bezielt je om coach te willen zijn?
Ja, ik heb iets met kloosters....

IMC Mensontwikkeling
Brochure aanvragen » Aanmelden nieuwsbrief »
© 2019 IMC Mensontwikkeling   Hooftlaan 4, 1401 ED Bussum   disclaimer   email   webdesign