IMC Mensontwikkeling
Home > Programma-aanbod > Authentiek en effectief communiceren

Authentiek en effectief communiceren

Hoe geef ik op een natuurlijke en effectieve wijze sturing aan een gesprek? Hoe inspireer en motiveer ik mijn medewerkers? En hoe blijf ik zelf in balans als de omgeving en de organisatie sterk aan het verandere is? 

 

Een ander accent op managementvaardigheden

Er komt steeds meer besef dat samenlevingen, organisaties en teams wederzijds van elkaar afhankelijk zijn. Het gaat niet alleen om kennis en om prestatiegerichtheid. Er worden andere, meer persoonlijke vaardigheden gevraagd, waar het accent ligt op transparante communicatie, op het benutten van ieders unieke kwaliteiten en op maatschappelijke verantwoordelijkheid.  

Wederzijds respect, authentiek gedrag en duurzame relaties zijn bijbehorende eigentijdse waarden, die vragen om een nieuwe manier van communiceren. De training ’Authentiek en effectief communiceren' sluit hier op aan en is bedoeld voor managers, begeleiders of adviseurs die op een natuurlijke manier en vanuit oprechte verbinding willen communiceren met hun teams, medewerkers en klanten.

Persoonlijke grenzen verleggen

De mate van diepgang die je voor jezelf wilt toestaan, bepaalt de mate van diepgang die je met een ander kunt bereiken. 

In de training word je uitgedaagd om je persoonlijke vaardigheden in communicatie verder te ontwikkelen. Dit vraagt de bereidheid om dieper naar jezelf te kijken en mogelijk buiten jouw comfortzone te gaan. Het maakt de training vooral tot een persoonlijk proces. 
IMC Mensontwikkeling werkt vanuit Westerse en Oosterse zienswijzen, waardoor je vanuit een bewust zelfbeeld en een ontwikkeld inlevingsvermogen open kunt staan voor een succesvolle en effectieve verbinding met de ander. 

 
Onderwerpen die aan bod komen: 
 
Wat bereik je?
 
In deze training staat de kwaliteit van de communicatie centraal. Je leert geen pasklare trucjes maar ontwikkelt van binnenuit een basishouding voor een authentieke en effectieve communicatie. De twee-daagse training is er op gericht om jouw persoonlijk 'leiderschap' te versterken: zodat je de leiding kunt nemen én behouden in je zakelijke communicatie.

Duur van de training

De training bestaat uit twee actieve ervaringsdagen met een tussentijd van ca.4 weken. Voorafgaand aan de training zet je je eigen leerdoelen op papier, zodat daar in de training specifiek aan gewerkt kan worden. Tussen de trainingsdagen oefen je bewust met de opgedane inzichten en aangereikte handvatten. Deze ervaringen vormen de input voor de volgende trainingsdag. Tijdens de training oefen je met actuele praktijksituaties.

Persoonlijk faciliteren

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding tijdens of na de training, om het geleerde nog meer te verankeren in jouw persoonlijke werksituatie? Je kunt er voor kiezen om door een van de trainers persoonlijk te worden gefaciliteerd in jouw proces. Neem contact op via 06 53242530 of mail naar info@mensontwikkeling.nl en vraag naar de voorwaarden.


 
IMC Mensontwikkeling Authentiek en effectief communiceren Voor wie Data en locaties Kosten en voorwaarden Aanmelden
Brochure aanvragen » Aanmelden nieuwsbrief »
© 2019 IMC Mensontwikkeling   Hooftlaan 4, 1401 ED Bussum   disclaimer   email   webdesign